Ansigtsolie vs Ansigtsserum
De seneste par år har ansigtsolier- og serums været en vigtig del af manges hudpleje rutiner.
Det, der startede som en trend hos de små holistiske og økologiske artisan producenter, blev yderst populær og de store kosmetik mærker fulgte lynhurtigt med på efterspørgslen og inkluderede små mirakuløse pipette flasker med etiketter "ansigtsolie" og "ansigtsserum".
Og Ansigtsolier og Ansigtserumer er jeg også virkelig glad for, da de har gjort underværker for min egen huds udfordringer med kløe og ekzem. De er den yndlingst del af min egen hudpleje rutine, og jeg elsker at designe adskillige formler til forskellige hud udfordringer, ønsker og ikke mindst budget for mine kunder.
Men er der forskel på en Ansigtsolie og en Ansigtsserum?
Det er svært for mange forbrugere at gennemskue forskellen, men JA! - der er forskel og det burde være netop denne forskel du betaler for!
Desværre er det ikke altid tilfældet og jeg vil gerne lære dig at kende denne forskel, så du ikke drukner i smart marketing, men er i stand til at træffe en fornuftig beslutning, før du svinger dit kort.
Både - olier og serumer er en vigtig del af især de såkaldte anti-aging serier, fordi de virker virkelig godt og hurtigt, og begge er baseret på (bærende) olier, så hvad er forskellen?
For det første skal du vide, at der er forskel mellem hvad de forskellige olier har at tilbyde din hud.
Der findes basiske bærende olier, som
Abrikoskerne-, Mandel-, Sesam- eller Solsikkeolien, som har en ganske simpelt funktion - at smøre huden med fedtstof. De er relativt billige og meget anvendelige. De olier kan "beriges" ved at infuse urter eller blomster i.
En Ansigtsolie består ofte af denne type basis bærende olie, samt eterisk olie og typisk vitamin E, som er en hud-gavnlig antioxidant, der også forlænger oliens levetid.
Der findes også de mere eksklusive eller "high-performance" bærende olier. Navnet skyldes deres helt specielt ydeevne, takket være oliernes unikt komposition af fedtsyrer og anti-oxidanter. Det kan f.eks. være Granatæble-, Hybenrose-, Grønkaffe-, Baobab-, Meadowfoam- , Argan-, Passionfruit-, Figenkaktusolien og flere andre. Deres pris er også ret højt ifht. de "basis" bærende olier, især hvis de er økologiske, koldpressede og urafinerede.
Et Ansigtsserum består typisk af "high-performance" bærende olier, samt eteriske olier i "high-end" klassen, som Rose, Neroli, Jasmin, Blue Tansy, Gardenia, Magnolia...
En vigtig del af Ansigtsserums formlen er de yderst potente plante CO2 extrakter, vitaminer, ceramider, peptider og mange flere spændende og innovative aktive ingredienser, som har markant effekt på huden.
Så, ganske enkelt -
en Ansigtsolie har til formål at smøre og blødgøre huden,
mens
en Ansigtsserum er et koncentreret produkt med bestemt terapeutisk effekt på huden.
Ikke alle producenter opkalder deres produkter efter denne opdeling. Men jeg synes, at det kunne være et godt pejlemærke for dig i søgen efter den rigtige produkt.
Det kan hjælpe dig i orienteringen hvad blandingen i flasken i realiteten kan, også hvordan dets indehold er i forhold til prisen, du skal betale for.
Ingen grund til at betale overpris for et par billige basiske olier, der er tilsat vit. E, og evt. æterisk olie, vel?!
Hvad med olie-fri serumer?
Teknisk set er det kun et oliebaseret produkt, der kan kaldes for et serum. Og hvorfor dog det?
Fordi vores hud er designet af natur til at optage oliebaserede produkter. Og en serums formål er at tilføre aktive ingredienser ind i huden.
I dag laves der mange lækre vand-baserede produkter, som kaldes for serums - f.eks. gel-serums, med formål at hydrere huden.
De mest populære ingrediens i en gel-serum kan f.eks. være Hyaluron syre, polysaccarider, Niacinamide, vit. C, Agave ekstrakt, samt andre interresante og værdigfulde vand-elskende ingredienser.
Et vand baseret produkts muligheder til at trænge gennem vores hudbarierre er ret begrænsede, da vores hud er skabt til at afvise vand.
Så en vand-baseret produkt, f. eks en gel-serum skal påføres straks efter afrensning og toning, og for at forhindre den i at fordampe fra hudensoverflade, skal den “forsegles” i huden med en olie eller en olie-serum.
Og husk altid at smøre din olie eller olieserum på fugtig hud - bedst når den er afrenset og let fugtig.
På denne måde "fanger" du fugten i huden og få den bedste udbytte af din olie eller serum.
Udforsk Laboluxe fjer-lette serums med fantastisk blødgørende, "botox-like" og hud-struktur forfinende effekt og på huden.
Jeg er sikker på du og din hud vil elske dem!
Kærligst,
Dianne <3