Squalane - uovertrufen for huden i overgangsalderen!

Kroppens eget smøremiddel - top ingrediens for kvinder i overgangsalderen! 

Det er allerede I din hud.

Men når din hud er tørstig og ude af balance, som den er, når du kommer i overgangsalderen så vil den takke dig for at få en ekstra tilførsel af squalane – og derfor må du kende til squalane.

Squalane er mesteren over dem alle, når det kommer til at støtte den modne hud.

I den menneskelige krop er squalene en vigtig bestandel. Men når vi kommer i overgangsalderen, hvor kroppen gennemgår massivt forandring og en af de udfordringer vi får er tør hud, glansløs, grøv eller ujævn hudstruktur, er et ekstra sprøjt squalane et must for din hud.

Mængden af squalene, der producers i vores hud, aftager med tiden. Det topper I teenageårene og begynder at falde, når vi når 20erne.

Eftersom squalene er en essential lipid (fedtstof), er dets formål at holde vores hud jævn, blød og naturligt hydreret. Så når kroppens produktion af squalene begynder at falde, bliver vores hud mere grov, tør og sårbar.

For en ordens skyld:

Der er squalene og der er squalane:

Squalene er en essentiel lipid, der produceres i leveren og udskilles af talgkirtlerne. Det er din krops måde at beskytte din hud og hovedbund. Squalene er en af hoved komponenterne af hudens naturlig barriere, der: 

  1. Beskytter din krop mod invaderende mikroorganismer som fx forurening fra luften og andre stoffer, der irriterer huden.
  2. Beskytter vandet mod at fordampe fra de dybere lag I huden. 

Det sidste er årsagen til, at din hud tørrer ud som en rosin, klør og sprækker.   

Forskning peger på at den Squalene vi har i huden, når den kommer i kontakt med ilt og UV-lys oxiderer til  Squaleneperoxide. Dette fremkalder en inflamatorisk reaktion og giver anledning til dannelse af hudorme og acne (som er dog en lidelse, der er afgørende af flere faktorer). Denne oxidering proces og inflamation sker tværtimod ikke ved brug af den stabile variant Squalane.

Både Squalene og Squalane er fantastiske blødgøringsmidler, især gavnlige for den modne hud.

Squalene er bare ikke stabilt nok til at bruge I kosmetik, da det er tilbøjeligt til at oxidere og vil formentlig gøre mere skade end gavn for huden. Squalene vil også gøre et kosmetisk produkt mindre stabil og holdbar.

Squalane til gengæld er et luksuriøst blødgøringsmiddel, der har fantastiske fordele for huden. Det er stabilt, ikke tilbøjeligt til at oxidere, hvilket skyldes den proces, det gennemgår – kaldet hydrogenation. Denne proces ændrer det umættede squalene til mættet stof – nu hedder det så squalane – et mere stabilt molekyle, der er lige så effektivt.

Fordi squalanes egenskaber – det er så let, booster fugt og forbedrer hudens glød – er det en favorit-ingrediens til high end serummer og produkter; det er designet til tør, glansløs og moden hud.

Det forebygger tilstoppede porer, er sikkert (og fuld af fordele) at bruge til akneplaget hudtilstande. Eksem og betændt hud vil også drage stor fordel af denne nærmest mirakuløse ingrediens.

Squalane er også fremragende til at forbedre håret og neglene, Og det er vidunderligt at bruge på tørre og sprukne læber.

Hvor kommer det fra?

Tidligere blev squalene udvundet fra leveren på dybhavshajen Squalus – deraf navnet. Men af etiske og miljømæssige hensyn benytter man ikke længere den metode.

I dag udvinder man squalene fra oliven, amaranth-frø, risklid, hvedekim, valnød og sukkerrør. Og dets koncentration afhænger af geografi, høstsæson, forhold efter høsten, udvindingsmetoder osv.

Hvilke fordele har det for min hud?

Squalane er en lipid (olie)-ingrediens, om end det ikke fedter din hud, selv når du bruger det i sin 100% reneste form. Tværtimod den passer godt på den livgivende fugt i din hud, genopretter dens smidighed og får den til at se frisk, velplejet og yngre ud. Squalane trænger let I de dybere hudlag og dette skyldes den lette molekylære struktur, der meget ligner hudens egen. Det er også årsagen til, at din hud omfavner olien og byder den velkommen i din krop.

Kærligst, ❤ Dianne

3 must haves med squalane

Du finder Squalane i 4 af mine bestsellere: THE LL formula RE023 "SILKY ROSE" , LL formula RE007 "VELVET" cremenden azurblå superolie-serum, LL formula RE025 "L’AZUL" 

og i min ægte guld serum LL formula RE024 "GOLD" serum sublime 

"Hudpleje er ikke bare noget du smører på huden. Den er i den grad selvomsorg og sjæl-pleje."


❤ Dianne